Vacanta in Rhodos

 

Rodos (sau Rhodos) este cea mai mare și cea mai estică insulă dintre insulele grupului Dodecaneze în Marea Egee. Această insulă, a patra ca mărime din Grecia, este situată mult mai aproape de țărmul turcesc decât cel al patriei mamă.

Insula este acoperită de un sol fertil, cu vegetație bogată; cel mai înalt punct de pe insulă este vârful Atavyros (1.215 m) situat în partea de sud-vest a insulei.

Capitala, denumită tot Rodos, este situată în nordul insulei și este compusă practic din trei orașe: modern, antic și medieval. Orașul modern are un caracter cosmopolit, cu majoritatea clădirilor ridicate în secolul al XX-lea. Orașul antic, fondat în anul 408 î.Chr. se mândrește cu ruinele templelor lui Zeus, Atena și Apollo, cu Stadionul, Gymnasiumul și Teatrul. Orașul medieval este înconjurat de zidurile ridicate de Cruciați. Este împărțit în două părți inegale: micul Collachio și marele Burgo sau Hora.

Insula abundă în locuri încântătoare și interesante, care merită să fie vizitate, cum ar fi Valea Fluturilor, satul Triada, lângă anticul Ialyssos (Ialissos) pe vârful Filerimos, unde în secolul 15 a fost ridicată mănăstirea cu același nume, ruinele templelor lui Atena și Zeus, Kameiros (Kamiros) și ruinele orașului Dorian, Kalithea cu băile termale, Koskinou, Afandou, Faliraki și Rodini.

Important este și orașul Lindos. Contrastul dintre casele de un alb strălucitor, ridicate pe cele două plaje terasate și orașul vechi, formează una din cele mai uimitoare imagini din Grecia. În sfârșit, întreaga insulă este înconjurată de plaje splendide, echipate pentru relaxare și sport.

Polivalenta insulei Rhodos

Vacanta in Santorini

 

Santorini (în trecut Thera) este o insulă din Marea Egee, aparținând de arhipelagul Insulele Ciclade,Grecia, cu o populație de 13.600 loc. și cu o suprafață de 73 km².

Capitala insulei este Thira.

Principalele atractii ale insulei sunt cetățile grecești (Thira și Akrotiri), Oia (Mânăstirea Santorini), plajele.

Localitățile de pe insula Santorini sunt: Thira, Oia, Emporia, Kamari, Ierovigli, Pyrgos și Therasia.

Insula Santorini, aflată în sudul Marii Egee la 120 de mile marine de Creta, atrage turiștii mai ales datorită faimei potrivit căreia în această regiune s-a găsit legendara Atlantida. Aici se află un sat-castel, Pyrgos, celebru pentru că are mai multe biserici (75) decât case! De altfel, se spune că Santorini este locul în care "sunt mai multe biserici decât case, mai mult vin decât apă, mai mulți măgari decât bărbați".

Cu dragoste din Santorini

Vacanta in Skiathos

 

Una dintre cele mai frumoase insule grecesti, Skiathos va asteapta cu plaje nisipoase, apa cristalina, mancare si bauturi traditionale, mult farmec si buna dispozitie.

Frumoasa insula Skiathos

Vacanta in Skopelos

 

Skopelos (greacă Σκόπελος - coastă stâncoasă) este o insulă ce aparține de Grecia, situată în Marea Egee și făcând parte din Arhipelagul Sporadelor de Nord. Insula are o suprafață de cca. 85 km² și o altitudine maximă de 680 m, fiind amplasată la nord de Eubea. Skopelos aparține de prefectura Magnizia, având în anul 2002 cca. 4.700 de locuitori. Ea este o insulă împădurită, unde se cultivă viță de vie și prune.

Locuri din Skopelos

Vacanta in Zakynthos

 

Situata in partea de vest a Grecia, in largul coastelor Peloponezului, Insula Zakynthos este una dintre cele mai faimoase locatii de vacanta ale Greciei.

Plajele superbe si golfurile cu apa cristalina au adus-o in topul celor mai des nominalizate destinatii de vis precum si in topul preferintelor calatorilor.

Locuri de vizitat in Zakynthos

Utilizam cookie-uri atat pentru a va facilita folosirea serviciilor noastre cat si in scopuri statistice. In cazul in care nu blocati aceste fisiere, sunteti de acord sa le utilizati si sa le stocati in memoria specifica. Aveti posibilitatea de a le administra independent, modificand setarile browser-ului utilizat. Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati politicile generale de utilizare cookies.

Accept